Bejelentkezés: 
Elfelejtette a jelszavát?  Regisztráció  

Keresés


Tudásbázis

Milyen szempontok alapján válasszunk WordPress sablont?

Hozzáadás a kedvencekhez Hozzáadás a kedvencekhez  Kinyomtatja ezt a cikket Kinyomtatja ezt a cikket

A legfontosabb, elengedhetetlen szempont a WordPress verziója. A sablonnak támogatnia kell az általunk használt, vagy használni kívánt WordPress verzióját. Honnan lehet megtudni a telepített WordPress verzióját? Figyelembe kell venni ezen kívül a szerveren telepített php verziószámát és hogy a sablon kompatibilis-e a használni kívánt kiegészítőkkel. Ha ezek a szempontok megfelelnek, a sablon biztosan működni fog az oldalunkon.

Az oldal megjelenését alapvetően a kiválasztott sablon határozza meg. A sablon ezen kívül különböző extra funkciókat hordoz. Vannak olyan dolgok, amik csak bizonyos sablonokban működnek. Tehát a megfelelő sablon kiválasztásához nem elég, ha tetszik a sablon színvilága, képe, jó tudni, hogy milyen funkciókat szeretne használni az oldaladon.

Győződjön meg mindenképpen a sablon tudásáról. Vannak olyan prémium sablonok, amik nagyon sok kényelmi funkciót kínálnak. Egy ingyenes sablonnal bizonyos esetben nehezebb megvalósítani azt, ami egy fizetős sablon esetén gyerekjáték.

Nagyon fontosak a sablon úgynevezett shortcode-jai. A shortcode-ok, olyan rövid kódok, amiket a szerkesztés közben kényelmesen lehet beilleszteni a szöveg bármely részébe, de a megjelenéskor valami (a sablon, egy bővítmény) kicseréli őket hasznos kis dolgokra. Pl.: zene, videó lejátszó, képgaléria, hasábok, gombok.



Hasznosnak találta ezt a választ?

Olvassa el ezt is